Skip to content Skip to footer

Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά

Υλικά:
1 κιλό αµύγδαλα ασπρισµένα
1/2 κιλό ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού τσαγιού σιµιγδάλι ψιλό
χυµό 1 λεµονιού
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου ανθόνερο για το
µίγµα
1 φλυτζάνι τσαγιού ανθόνερο για να βρέξουµε
τα αµυγδαλωτά
ζάχαρη άχνη για πασπάλισµα
γαρύφαλα (1 για κάθε κοµµάτι)

Εκτέλεση :
Αλέθουµε τα αµύγδαλα και τα χτυπάµε στο
µπλέντερ µαζί µε τη ζάχαρη, για να ενωθούν
καλά. Κατόπιν προσθέτουµε το σιµιγδάλι, το
λεµόνι και ανθόνερο όσο πάρει, ώστε να ενωθεί το µίγµα και να γίνει συµπαγές. Ύστερα τα
πλάθουµε σε σχήµα µικρού αχλαδιού και τα
τοποθετούµε σε ταψί. Ενώ, στην κορυφή κάθε
αµυγδαλωτού βάζουµε ένα γαρίφαλο και τα
ψήνουµε σε µέτριο φούρνο, µέχρι να ροδίσουν
(15 – 20 λεπτά περίπου).
Όταν ψηθούν τα αφήνουµε να κρυώσουν.
Εφόσον, τα βγάλουµε προσεκτικά από το ταψί,
τα βουτάµε στο ανθόνερο και τα τυλίγουµε
αµέσως στην ζάχαρη άχνη. Τέλος, τα αφήνουµε να στεγνώσουν και τα ξανατυλίγουµε στην
άχνη

See More

#mythicalpeloponnese

eot
espa
Επιλεγμένες φωτογραφίες
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
0
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο