Skip to content Skip to footer

Τολό – To γραφικό χωριό με τις χρυσαφένιες παραλίες

Τολό – To γραφικό χωριό με τις χρυσαφένιες παραλίες

Τολό – To γραφικό χωριό με τις χρυσαφένιες παραλίες

Το κοσμοπολίτικο Τολό, χτισμένο σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, σε προσκαλεί να το επισκεφθείς, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και να απολαύσεις μοναδικές στιγμές χαλάρωσης αλλά και δράσης στις πεντακάθαρες, χρυσαφένιες παραλίες του, τις καταπράσινες βουνοπλαγιές του και στα ιδιαίτερης ομορφιάς νησάκια του που κοσμούν τον όμορφο κολπίσκο. Εδώ θα νιώσεις πως βρίσκεσαι στα νησιά των Μακάρων, πρωταγωνιστής αρχαίων δοξασιών.

 

Το γραφικό και κοσμοπολίτικο Τολό, χτισμένο αμφιθεατρικά στο μυχό του κόλπου, μοιάζει να προσκυνά τη θάλασσα. Τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από τουρίστες που έρχονται στο πασίγνωστο αυτό υπερσύγχρονο τουριστικό θέρετρο, προκειμένου να βιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές αναψυχής κι έντονες συγκινήσεις.

Κατά μήκος του χωριού απλώνεται μια θεσπέσια και ασύγκριτης ομορφιάς πεντακάθαρη παραλία με ψιλή χρυσαφένια άμμο, που σε καλεί να ξαπλώσεις, να την περπατήσεις και να την κολυμπήσεις από άκρη σε άκρη. Η παραλία αυτή, που λόγω της μοναδικής της άμμου ονομάζεται «Ψιλή Άμμος», αποτελεί σήμα κατατεθέν της Αργολίδας και είναι ιδανική τόσο για μικρούς όσο και για μεγαλύτερους που με τις οικογένειές τους μπορούν να απολαύσουν ξέγνοιαστα την αγαπημένη τους ασχολία σε μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες. Κολύμπησε στα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά της. Αν είσαι και λάτρης των θαλάσσιων σπορ, τότε βρήκες τον ιδανικότερο τόπο γι’ αυτά. Κανό, θαλάσσια ποδήλατα, jet ski κι άλλα μοναδικά «extreme sport» αλλά και θαλάσσια παιδική χαρά για τους μικρούς σε περιμένουν να τα απολαύσεις.

Αν κουράστηκες από τη δράση, μπορείς να επισκεφτείς κάποιο από τα καφέ-bar ή τα εστιατόρια που ξετυλίγονται πάνω στην παραλία και πάρε δυνάμεις τρώγοντας φρεσκότατα ψάρια ή πίνοντας το ποτό ή τον καφέ σου, με θέα τις όμορφες βραχονησίδες του Τολού και τις εκπληκτικές εναλλαγές του τοπίου.

Αν πάλι προτιμάς την ησυχία, τότε τα γραφικά αυτά νησάκια Ρόμβη, Κορωνήσι και Δασκαλειό σε περιμένουν να βουτήξεις στις μικρές σμαραγδένιες παραλίες τους κάνοντας και την αγαπημένη σου πεζοπορία.

Δίπλα από το Τολό μια ακόμη πανέμορφη καθαρότατη παραλία, το «Καστράκι» σε περιμένει να νιώσεις τη μαγεία του καλοκαιριού υπό το άγρυπνο βλέμμα της ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης και του ξακουστού βασιλιά της. Άπλωσε την πετσέτα, στήσε την ομπρέλα σου κι αφέσου στην αύρα του τοπίου.

Πέραν όμως του θαλασσινού μπάνιου και των σπορ οι κατάφυτες βουνοπλαγιές του ενδείκνυνται για όμορφες πεζοπορίες. Έλα και απόλαυσε κάθε σπιθαμή αυτής της εξαιρετικής γης.

 

# Events

Αργολίδα

See More

X
Μετάβαση στο περιεχόμενο