Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γκιόσα λαχταριστή και μυρωδάτη σε περιμένει τους καλοκαιρινούς μήνες στα «γκιοσάδικα» του νομού και ιδιαίτερα σ’ αυτά του παλαιού Δήμου Μιδέας. Κάθισε κι απόλαυσε τον γευστικότατο αυτό μεζέ καθώς θα βγαίνει απ’ τους πετρόχτιστους φούρνους μαζί με παγωμένη μπύρα ή ντόπιο καλό κρασί.

 

Αν βρεθείς στην Αργολίδα από τα τέλη Απριλίου ώς τα μέσα του Σεπτεμβρίου, επισκέψου τα ορεινά Αρβανιτοχώρια του νομού και κυρίως τα χωριά της Μιδέας, για να απολαύσεις τη λαχταριστή γκιόσα. Η γκιόσα είναι κατσίκα ή προβατίνα ψημένη κι αποτελεί το νοστιμότερο καλοκαιρινό φαγητό του τόπου.

Καθώς θα ανηφορίζεις στα όμορφα αυτά χωριά η μυρωδιά του γευστικού μεζέ  θα σου κεντρίσει την όσφρηση και θα σε τραβήξει σαν μαγνήτης. Εκεί, μέσα από τους πετρόχτιστους φούρνους των γκιοσάδηκων, θα τη δεις να ξεπετιέται από τους μάστορες του είδους ψημένη και τραγανιστή και να σερβίρεται ζεστή ζεστή με αλάτι και πιπέρι. Συνόδευσέ την με  παγωμένη μπύρα ή ντόπιο κρασί κι ανέβα στον Όλυμπο της γεύσης, αφήνοντας ανεξίτηλο στη μνήμη σου το ταξίδι  στη γη των ηρώων.

 

#mythicalpeloponnese

eot
espa
Επιλεγμένες φωτογραφίες
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
0
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο