Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αν σου αρέσει το rafting, τα ποτάμια της Αρκαδίας είναι ένας ιδανικός προορισμός για το αγαπημένο σου extreme sport. Εντυπωσιακά τοπία και μαγευτικές διαδρομές, σε συνδυασμό με απότομα και ορμητικά νερά θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα μοναδικό θέαμα.

 

Λούσιος και Αλφειός

Οι δύο αυτοί ποταμοί, ο Αλφειός και ο παραπόταμός του, Λούσιος, κυλούν κατά μήκος διαρκώς εναλλασσόμενων τοπίων, τα οποία δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης πρωταγωνιστεί. Οι δραστηριότητες που διάφοροι σύλλογοι οργανώνουν στην περιοχή έχουν στόχο να φέρουν τον επισκέπτη σε επαφή με τις μοναδικές αυτές ομορφιές, σε συνδυασμό με άθληση ή αναψυχή. Το rafting είναι ένας ωραίος τρόπος για να γνωρίσετε την περιοχή, ανεξάρτητα από το βαθμό εξοικείωσής σας με το άθλημα: υπάρχουν διαδρομές τόσο για αρχάριους όσο και για δεινούς rafters.

Οι διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε διαρκούν περίπου 3-4 ώρες, και περνούν μέσα από φαράγγια και φυσικά τούνελ που σχηματίζουν τα δέντρα, δημιουργώντας ένα επιβλητικό σκηνικό. Οργιώδης βλάστηση, διάφορα εντυπωσιακά είδη πουλιών, όπως γεράκια και ερωδιοί, πέτρινα τοξωτά γεφύρια, επιβλητικοί καταρράχτες που χύνονται στο ποτάμι, αλλά και τα μοναδικά φυσικά γλυπτά που έχει δημιουργήσει το νερό επάνω στους βράχους, όλα αυτά συνεισφέρουν σε μία μοναδική εμπειρία που, αν βρεθείτε στην Αρκαδία, δεν πρέπει να χάσετε.

 

Άνω Λούσιος

Ο Άνω Λούσιος, επίσης, προσφέρει μία από τις δυσκολότερες, αλλά και εντυπωσιακότερες διαδρομές rafting στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε πολύ έμπειρους rafters, ή σε όσους εκπαιδεύονται για συνοδοί rafting. Σε περιόδους που το ποτάμι έχει πολύ νερό χρειάζεται επίσης ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα νερά γίνονται ορμητικά.

 

Ερύμανθος

Ο Ερύμανθος, παραπόταμος κι αυτός του Αλφειού, και φυσικό όριο μεταξύ των νομών Ηλείας και Αρκαδίας, είναι ένας ακόμη ποταμός που προσφέρεται για σχετικά δύσκολες καταβάσεις. Απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, καθώς και σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Η κατάβαση διαρκεί 5 με 7 ώρες περίπου, και υπάρχουν δύο προτεινόμενες αφετηρίες: η πρώτη από το χωριό Τριπόταμα, με κατάληξη το χωριό Βιδιάκι, ύστερα από 15 χλμ., και η δεύτερη από το Βιδιάκι, με κατάληξη την Ελαία, ύστερα από 8 χλμ.

 

Άλλες δραστηριότητες

Εκτός από rafting, οι ποταμοί προσφέρονται και για μια πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων: οι λάτρεις της περιπέτειας μπορείτε να επιδοθείτε στο hydrospeed, όπου, φορώντας βατραχοπέδιλα και κρατώντας μόνο μια σανίδα, θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία! Μπορείτε επίσης να κάνετε monoraft, να διασχίσετε δηλαδή το ποτάμι με μονοθέσιο φουσκωτό σκάφος, κάτι εξίσου συναρπαστικό, ή να επιδοθείτε στο ραπέλ, διασχίζοντας τα φαράγγια με ειδικά σχοινιά τα οποία θα σας βοηθήσουν να κατεβείτε τους κάθετους καταρράχτες. Οι λιγότερο τολμηροί μπορούν να απολαύσουν μοναδικές διαδρομές εξερευνώντας στις όχθες των ποταμών, αλλά και τη γύρω περιοχή, με την πλούσια βλάστηση και τους μικρούς οικισμούς. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε πληροφορίες, καθοδήγηση και εξοπλισμό από τους ποικίλους συλλόγους και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Όσον αφορά τις διαδρομές, απευθύνονται σε άτομα όλων των επιπέδων. Απευθυνθείτε σε έναν από τους πολλούς συλλόγους οι οποίοι θα σας υποδείξουν την κατάλληλη διαδρομή για εσάς, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και την εμπειρία σας. Από αυτούς θα λάβετε επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και έμπειρη συνοδεία για την ασφαλή κατάβασή σας.

 

#mythicalpeloponnese

eot
espa
Επιλεγμένες φωτογραφίες
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
0
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο